Skocz do zawartości

Prześlij nam swoje filmy, zdjęcia czy tekst. Bądź częścią naszego zespołu. Kliknij tutaj!

LM.plWiadomościŻychlin. Warsztaty kulinarne pod okiem uczestnika "Masterchefa"

Żychlin. Warsztaty kulinarne pod okiem uczestnika "Masterchefa"

Dodano: , Żródło: LM.pl
Żychlin. Warsztaty kulinarne pod okiem uczestnika "Masterchefa"

Bartosz Adamski, uczestnik piątej edycji kulinarnego show „Masterchef”, odwiedził Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie.

Kucharz przeprowadził wykład oraz warsztaty w ramach projektu „Kupuj i gotuj z polską wieprzowiną”. Uczniowie poznali niektóre triki kulinarne Bartosza Adamskiego, który łączy smaki w nieoczywisty sposób.

- Kreatywne podejście Bartosza Adamskiego do gotowania niejednokrotnie urzekło Magdę Gessler, jurorkę popularnego programu kulinarnego „Masterchef”. W części praktycznej wykonał zupę, danie główne i deser, a wszystko na bazie wieprzowiny. Uczniowie chętnie próbowali jego potraw i wysoko ocenili smak – informuje Katarzyna Hryciuk, rzecznik ZSEU w Żychlinie.

Po wykładzie zorganizowany został konkurs kulinarny, którego motywem przewodnim była wieprzowina. Wzięło w nim udział 20 uczniów klas technikum żywienia. Pierwsze miejsce zajął Jakub Walter za polędwiczki z sous-vide na puree z dyni z przyprawami korzennymi. Drugie miejsce przypadło Mateuszowi Hofmanowi, a trzecie Janowi Robakowi. Najlepsi kucharze z Żychlina spróbują swoich sił w kolejnym etapie konkursu, który odbędzie się w Warszawie.

fot. ZSEU Żychlin

Żychlin. Warsztaty kulinarne pod okiem uczestnika
Żychlin. Warsztaty kulinarne pod okiem uczestnika
Żychlin. Warsztaty kulinarne pod okiem uczestnika
Żychlin. Warsztaty kulinarne pod okiem uczestnika
Potwierdzenie
Proszę zaznaczyć powyższe pole